Американският президент Доналд Тръмп разклати лодката с решението да признае Ерусалим

...
Американският президент Доналд Тръмп разклати лодката с решението да признае Ерусалим
Коментари Харесай

Елена Поптодорова: Доналд Тръмп разклати лодката с Ерусалим

Американският президент Доналд Тръмп разклати лодката с решението да признае Ерусалим за столица на Израел. Това сподели в предаването „ Тази събота ” по bTV Елена Поптодорова, вицепрезидент на Асоциацията на Атлантическия контракт (АТА) и някогашен дипломат на България в Съединени американски щати.

„ Ерусалим е на света, той е на всички ни – той е и християнски, и мюсюлмански, и еврейски. Може би по тази причина страстите са толкоз мощни, всички имаме някакво възприятие, че част от него е наша и нещо ни е взето. Това надалеч не облекчава реакциите ”, сподели Поптодорова.



„ Свикнахме да живеем в рутина във връзка с Близкия изток. Винаги справката е една и съща отдавна насам – блокаж на договарянията за мир, нужда от решение за две страни, да се поставят старания за деблокиране на договарянията ”, акцентира тя.

Според нея е по-важно да се търси решение, в сравнение с да се поддържа инерция и самоцелно статукво.

Поптодорова предизвести, че ще се премине през под напрежение и обострен интервал, само че това ще е самобитен тласък. „ Трябва да сме подготвени за отрицателни последствия ”, означи обаче тя.

„ До Коледа няма да има никакво американско посолство в Ерусалим. Ако желаят да го създадат бързо, те могат да сложат табела „ посолство ” на постройката на консулството им, само че това няма да стане. Този елементарен вид няма да бъде определен ”, предвижда Елена Поптодорова.

Според нея към идните коледни празници ще има оптимално изтичане на отрицателна сила и конфликти и спорът ще премине на религиозна основа.

В диалога тя уточни, че не се връща в „ трагични измерения ” към абсурда в Полша, в който беше забъркана.

„ За всяко нещо, което се случва, си има аргументи ”, уверена е тя. Тя дефинира случая като „ корист с нелепа случайност ”.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР